maandag 18 december 2017

Het Goede Voornemen..

Dans. Dans op alle muziek die je hoort. Het boeit niet of je wel of niet kunt dansen. Laat ze kijken. Laat ze oordelen. Maar doe gewoon je ding en laat je gaan.


Geniet. Geniet van alle mooie dingen die je ziet of ervaart. Wat jij mooi vindt hoeft een ander niet zo te zien. Dat is de norm niet. De norm ben jij. Jij bepaalt wat mooi is en wat niet.

De tyfus. De tyfus en ongezien, voor een ieder die denkt het beter te weten dan jij. En voor hen, die jou in het gareel proberen te drukken. Er is namelijk helemaal geen gareel. En zo wel, dan hoeft het de jouwe niet te zijn.

Laat ze wijzen. Met die betweterige vingertjes van ze. Laat ze naar je wijzen. Laat ze alle aandacht op je vestigen.  Met hun boosheid en gespeelde verontwaardiging. Als iemand naar je wijst dan besta je. Mooi toch?

Luister. Luister naar wat men over je heeft te zeggen. Glimlach en zie de humor. Haal je schouders op. Als men jou nodig heeft om over te praten, dan ben je iemand. Dan beteken je iets. Dan kan men niet om je heen.

Dans. Dans op jouw muziek. Dans op de mooie dingen die jij ziet. Dans op de ritmische klanken van valse verwijten en ongefundeerde meningen. Laat die betweterige wijzende vingers juist jouw dirigent zijn. 

Dans.  Leef.

En doe.