vrijdag 1 augustus 2008

Het Grote Denken..


Als je een been breekt is dat eenvoudig op te lossen. Men verricht een aantal handelingen die op korte termijn de breuk moeten doen herstellen, en na een aantal weken in het gips te hebben gezeten is genezing inderdaad min of meer een feit. Je loopt misschien nog wat lastig, maar er komt een dag dat niets nog wijst op wat je ooit is overkomen. Ditzelfde is van toepassing op allerlei andere breuken. Het lost zich op en, nog mooier, de termijn is min of meer bekend. Dus je weet waar je aan toe bent.

Voor allerlei kleinere pijntjes zijn pilletjes, poedertjes of drankjes. Niet zelden gewoon zelfs bij de betere drogisterij verkrijgbaar. Voor de wat grotere klachten gelieve u zich te wenden tot uw huisarts. In een handschrift, gelijkend op geheimtaal, schrijft hij een briefje wat bij de plaatselijke apotheek kan worden verruild voor de oplossing van bijna al uw problemen. Slik, drink of breng in. Het komt allemaal goed. En dat komt het heel vaak. Echt waar. Je kijkt er van op.

Lukt dat niet, is daar nog altijd het ziekenhuis. Met allerlei prachtige apparaten of ouderwets chirurgisch handwerk komen ze doorgaans een heel eind. Natuurlijk kan het gebeuren dat u pech hebt. U iets onder de leden hebt wat echt niet valt op te lossen. Maar over het algemeen verlaten meer mensen levend het ziekenhuis dan dood. Dat zijn de feiten. Vaststaande gegevens. Men is vreselijk knap tegenwoordig. Geen berg te hoog. Geen zee te diep. Maar waarom heeft men dan verdomme nog steeds niets gevonden tegen Het Grote Denken?