dinsdag 19 juni 2012

Begin van het Einde..


Zo. Nog een aantal verhaaltjes te gaan en dan stoppen we ermee. We geven het op. Er zijn nog een paar dingen die we kwijt willen en daarna sluit dit blog zijn deuren. Dit keer voorgoed. Zelf hebben wij het idee dat daags daarna de wereld gewoon doorgaat. Er maar weinig mensen zijn die voor een aantal keer de slaap zomaar moeilijk kunnen vatten. Wij zijn namelijk niet bepaald een gemis. Maar het leek ons niettemin netjes om ons vertrek een paar betogen van tevoren kenbaar te maken. Als gebaar naar dat handvol lezertjes wat ons altijd is blijven volgen. Dik vijf jaar lang. Natuurlijk kun je dan je kanttekeningen plaatsen bij de geestelijk vermogens van deze trouwe bezoekers, maar dat doen we nu niet. Zou niet aardig zijn. Wat ons betreft is respect meer op zijn plaats. Vijf jaar lang pols openhalende verhalen moeten lezen. Ga daar maar aanstaan. Maar het einde is dus in zicht. We gooien de handdoek in de ring. We geven op. We laten het erbij.

Ooit is dit blog begonnen als een soort van therapie voor onszelf. We konden ons ongenoegen uiten en hoopten dat we ons daarna beter zouden voelen. Maar dat is niet gelukt. Praten helpt namelijk helemaal niet. Het is onzinnig allerlei emoties te uiten. Gewoon bek dicht en flink doorzuipen. Uiteindelijk is dat de allerbeste therapie. Daar helpt echt geen blog bij. Geloof ons. En dus is deze plek op het Grote Enge Internet overbodig geworden. Met ons komt het nooit en te nimmer meer goed. Wij zijn negatief tot op het bot. Ook al hebben we de afgelopen vijf jaar meerdere pogingen gedaan het tegendeel te bewijzen. Maar wij geloven inmiddels nergens meer in. Niet in u, niet in morgen en al helemaal niet meer in onszelf. Uiteindelijk gingen wij ten onder aan onze onbegrensde negativiteit. Wat wij zelf overigens zien als puur realisme. Als onze waarheid. Maar wij zijn dus niet te helpen. Door niemand niet. Al was het maar omdat we dat inmiddels niet eens meer willen.

Als u een hele mooie dure auto ziet staan vraagt u zich af hoe het zou zijn daar een rondje mee te rijden. Wij vragen ons af hoe het zou zijn om met dat ding met 200 kilometer per uur tegen een boom aan te raggen. Ziet u het nuanceverschil? Als iemand aardig tegen u doet spreekt u daarover uw waardering uit. Wij weten zeker dat een dergelijk type ons hard en degelijk een oor probeert aan te naaien. Begrijpt u dat? U put moed uit vriendschappen. Wij weten dat ze niet bestaan. U denkt dat liefde alles overwint. In onze optiek is liefde een overblijfsel uit de tijd dat mensen nog niet in staat waren te communiceren maar, in naam der natuur, simpelweg voor nazaten moesten zorgen. Of denkt u soms echt dat twee olifanten of zebra’s van elkaar houden? Vriendschappen. Liefde. Om elkaar geven. Wat voor elkaar over hebben. Morgen is alles beter. Wij zijn eruit; het is allemaal klinkklare onzin. En daar kunnen wij nu eenmaal niet tegenop bloggen. Gaan we gewoon niet redden. Past simpelweg niet in de kijk op de wereld die wij hebben. Punt.

Uiteraard is er nog een aspect wat niet onbelangrijk is geweest bij het nemen van onze beslissing. Namelijk ons volslagen gebrek aan talent. Wat wij doen, dat doen anderen honderd keer beter. Negatief? Ja. Maar als u voorgaande tekst had gelezen was deze stomme opmerking niet in uw gedachten opgekomen. Iedereen heeft een talent. De één kan goed schaatsen. De ander is helemaal geweldig met cijfers. Weer een ander weet van losse woorden teksten te maken die daadwerkelijk tot de verbeelding spreken. Wij hebben geen enkel talent. We zijn nergens goed in. Blinken nergens in uit. Alles wat we doen is het net niet. En dus is het beter te stoppen. Om op te geven. Wij hebben ons best gedaan, maar het mocht allemaal niet baten. Niet voor u. Niet voor onszelf. En dus nokken we met deze martelgang. Het Wakend Oog is binnenkort niet meer. We kappen ermee. We sluiten de tent. We zetten het net zo lang op een zuipen tot we ooit op een dag de moed vinden om met een broodrooster in bad te gaan. Wij tikken geen letter meer op papier, maar ooit hoort u nog een keer van ons. Via de krant dus waarschijnlijk. Met zo’n mooie dikke zwarte rand om de tekst. En dat was het dan. Wij geven op. Definitief. Wij staken de strijd met onszelf. Omdat het nooit en te nimmer zal worden, zoals wij het in gedachten hadden.