donderdag 16 december 2010

Het Hogere Doel..

Hup en pak aan! Een verfrissende lay-out en of dat allemaal niet genoeg is; Klik! Een spiksplinternieuwe welkomsttekst. Het is omdat we er zelf getuige van zijn, er met onze neus bovenop staan, anders zouden we het ook allemaal niet geloven. Hier gebeuren dingen die maar moeilijk te omschrijven zijn. Wat een enthousiasme. Wat een werklust. Het blijft soms een wonder te zien wat mensenhanden kunnen maken. En dan ook nog eens binnen een tijdsbestek dat je denkt ‘Waar halen die gasten die power, dat nimmer afnemende, gigantische brok werklust toch vandaan’? Eerlijk is eerlijk, we weten het zelf ook niet. Het overkomt ons gewoon.

Maar genoeg geleuter. Kost enkel maar kostbare tijd. Wat gaan we doen? Waar staan we voor? Wat gaat er hier nou eigenlijk allemaal gebeuren? In feite niet zo gek veel. Dat bleek voorheen zeer succesvol dus aan die formule houden we graag vast. En als we dan een keer wel wat doen moet het vrolijk zijn. Tot blijdschap stemmen. Geen verhalen meer die de latent aanwezige suïcidale trekjes in de toevallige lezer blootlegt, maar juist vreugde en jolijt. Klagen doen we al genoeg, zeuren en zemelen lijkt voor velen van ons wel eens de belangrijkste, wellicht zelfs de enige, drijfveer nog door te blijven ademen. Stoppen we mee. Moeten we echt niet meer doen. En dus doen we dat niet meer.

En alsof dat allemaal niet genoeg is gaan we ons verder richten op verhalen. Zelfbedachte, volledig verzonnen, uit de fantasie ontsproten verhalen over van alles en nog wat. Soms wat langer, de andere keer juist weer wat korter. Verhalen waarvan het genre nog moet gaan blijken, maar dat we waarschijnlijk wel nooit het Kinderboekenweek geschenk mogen gaan schrijven staat wel vast. Echter, het belangrijkste uitgangspunt bent u, waarde lezer. We houden namelijk met alles rekening behalve met datgene wat u graag zou willen. Als wij het leuk vinden is het leuk. Als wij denken dat het de moeite waard is dan is dat zo. Klantvriendelijk zijn we dagelijks tussen negen en zes. Maar we kunnen nu eenmaal niet de klok rond de aardige jongens blijven uithangen.

Rest ons nog u een prettig verblijf op dit blog toe te wensen, te laten weten dat we blij zijn met u en bladiebla. U kent het wel. We spreken uiteraard ook de hoop nog even uit dat u regelmatig even komt kijken of nog veel mooier; wij ook ú onder de trouwe schare van lezers kunnen gaan rekenen. Allemaal clichématige onzin waar in de praktijk maar weinig van terechtkomt, maar niet geschoten is altijd mis. Uiteraard kunt u eventuele grieven kwijt middels ons welbekende e-mailadres te weten hetwakendoog@hotmail.com. Misschien doen wij daadwerkelijk uiteindelijk wel iets met uw opmerkingen, suggesties of opbouwende kritieken. Wij zelf denken inderdaad ook van niet, maar je weet maar nooit. En kijk, dat is dus die positieve invalshoek waarnaar we zo op zoek waren. Mooi he?