maandag 23 juli 2012

De Nabeschouwing..


De afgelopen twee weken hebben wij verhaald over de laatste twintig minuten van iemand die de afwas stond te doen en dit feit niet meer na kan vertellen. Bij een betoog als dat kun je vele vragen stellen en evenzoveel kanttekeningen. Een vraag zou kunnen zijn waar iemand in godsnaam de tijd vandaan haalt om iets dergelijks op papier te zetten. En of dat allemaal wel zo zinvol is. Het lijkt me overigens stug dat u op die laatste vraag niet zelf een antwoord kan verzinnen, maar dat terzijde. Ik vroeg vooraf of er mensen waren die zo vriendelijk wilden zijn de linkjes van de diverse hoofdstukken op Facebook te delen. Als een soort van ondersteunende promotie. Aan dit verzoek werd massaal (echt waar) gehoor gegeven. Ja, als mensen iets kunnen winnen, iets bijzonders als een nekschot in dit geval, is men best bereid in actie te komen.
Wij danken deze delers. Het heeft namelijk wel degelijk heel veel effect gehad. Sterker; we werden echt gek geklikt. Op dit moment hebben wij deze maand al vier keer meer klikkers gehad als wij normaal gesproken in de boekhouding kunnen noteren. En dan is de maand nog niet eens om. Kunt u nagaan. En kijk, zo is dus bewezen dat het delen van Het Woord zomaar best goed kan werken. Hulde dus voor al deze lieden die de moeite hebben gedaan van niets tenminste nog een beetje iets te maken. Heel mooi. Mensen die ons beter kennen weten dat we in feite iedereen wel een nekschot gunnen, maar er kan er nu eenmaal maar één winnen. De aller, aller, allerbeste deler zijn ever. Die weet hoe het werkt en hoe een doel te bereiken.  Zo werkt dat in de natuur, zo gaat dat in het leven.
Ik wil bij deze van de gelegenheid gebruik maken de Drie Grootste Delers even bij naam te noemen. Voor de eer. Dat ze dit kunnen printen om te pronken. Leuk toch? De derde plaats is voor Anneke F. Stroomde net iets later in om de nummer één te kunnen worden, maar was wel verantwoordelijk voor de nachtelijke delingen. Op tijden dat u en ik al op één oor lagen deed zij wat goed was.  De tweede plaats is voor Michel C. Ook hij was ontzettend goed bezig. Hem zat het echter niet mee omdat de verhaaltjes pas om acht uur ’s avonds werden geplaatst. En dan moet je dus maar net het geluk hebben niet al lam op bed te liggen. Dat geluk had hij een aantal keer niet. Jammer, volgende keer beter. En de nummer één, de Deler der Delers dus, is (tromgeroffel, trompetgeschal) Tatjana M geworden! Op een dag is de prijs voor haar; Maar we zeggen niet wanneer. Tenminste, niet langer dan twintig minuten daarvoor. Man man man, konden we allen haar gelukkige gezicht nu maar zien.